Komunikace s ostatními

Nápady a návody na používání Tlachu
Odpovědět
Uživatelský avatar
wan
Správce fóra
Příspěvky: 526
Registrován: 14.4.2004 21:08
Kontaktovat uživatele:

Komunikace s ostatními

Příspěvek od wan »

Jerry píše:Zdar Wanighisko, zde Jerry. Existuje nejaky prostredek, jak komunikovat s lidma, co
jsou prave na tlachu, kdyz tito nemaji ICQ?
Žádný chat v Tlachu implementován není. Jsou k dispizici tzv. soukromé zprávy, které de facto nahrazují email, nicméně oproti emailu nepřinášejí mnoho navíc.

Soukromou zprávu je možné poslat kdekoliv, kde je zobrazeno tlačítko Obrázek, což je buď u seznamu uživatelů nebo o jednotlivých příspěvků. Objeví se okénko podobné zadávání běžných příspěvků, po odeslání je ale dostupný jen adresátovi.


Adresát dostane email, že mu došla soukromá zpráva. Také poprvé, kdy zobrazí jakoukoliv stránku Tlachu, se mu objeví zpráva o nové zprávě.

Věnujte také pozornost odkazu "Nemáte nové zprávy" v hlavičce každé stránky pod nadpisem. Jednak se změní, pokud nějaké zprávy dorazily, a jednak se skrze něj můžete dostat ke všem svým soukromým zprávám.

Kdo je zrovna na Tlachu se zobrazuje na hlavní (úvodní) stránce Tlachu úplně dole. Není to úplně on-line, Tlach to pozná jen podle toho, že někdo během posledních 5 minut lezl na nějakou stránku.
Uživatelský avatar
Manehonga
Příspěvky: 28
Registrován: 20.4.2004 12:19

Stourodotaz

Příspěvek od Manehonga »

Zdar Wanighisko,

Tva odpoved me privadi na stouralsky dotaz, hodny ciksikovskych Otravovacu 3.stupne - co by obnaselo tu takovy chat zridit? :?: V me naivni hlave blika, zda by to nebylo vylepseni DB komunikace jako hrom.. Je ale pravda, ze temhle vecem vubec nerozumim, a neuvedomuju si potize, ktere s tim dost mozna jsou spjate? Jen se mi zda, ze by to teoreticky byla takova internetova DB klubovna, notabene na uzemi vyhrazenem pro DB. Nebo by bylo lepsi, abychom si vsichni zridili ICQ? Porad, moudra hlavo...

Jerry-Tokio
Uživatelský avatar
wan
Správce fóra
Příspěvky: 526
Registrován: 14.4.2004 21:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Stourodotaz

Příspěvek od wan »

Jerry píše:co by obnaselo tu takovy chat zridit? :?: V me naivni hlave blika, zda by to nebylo vylepseni DB komunikace jako hrom.. Nebo by bylo lepsi, abychom si vsichni zridili ICQ?
Tlach tuto funkci nemá a přidělávat ji nemá smysl, protože by to bylo poměrně pracné a přitom už to existuje jinde. Jen málokdo je na Internetu trvale online, takže myslím, že chat má místo jen po předchozí domluvě.

Varianty jsou dvě:
  1. Webový chat - používali jsme myslím xChat a chat na Seznamu - to běží každému
  2. ICQ - někteří by se s tím museli nejdříve naučit, nainstalovat apod., nicméně přes modem je to výrazně rychlejší varianta. Chatovací mód (více lidí zároveň) je v ICQ, nejsem si jist zda v ICQ Lite a pokud vím není v Mirandě.
Uživatelský avatar
Radek
Příspěvky: 318
Registrován: 14.4.2004 21:43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek »

Ve fóru, který provozujou malí Boráci, je teď implementován "shout box" - něco jako chat osob aktuálně přihlášených. Zatím se to moc nepoužívá, nicméně jak vidno to existuje.

Pro zájemce viz http://beznadej.unas.cz/php/index.php

(na Tlachu se ale víc než jeden člověk objevuje vzácně...)
Odpovědět