Souhrn - po konzultacích s Wič:
ZAČÁTEK CESTY - NY:
Když budeme hodní, mohla by Wič zkusit domluvit bydlení u její kamarádky Moniky (zadarmo). Jenom jsem zapomněl, kde to je. Nevím, jestli by nebylo dobrý pronajmout si na ty tři dny taky auto (60 USD/den) - vlak od Wič do NY stojí 12 USD/os., ale zase se neřeší parkování.
1. den - nejznámější místa v NY (dle W se to dá stihnout za den)
2. den - muzea a další pamětihodnosti (W: Metropolitní muzeum (umění) je na celý den, Indiánské muzeum, my s Metrem chceme do living history vesnice na Staten Islandu, USS Intrepid - letadlová loď , jaderná ponorka, atd atd atd.)
3. den -

Pokud půjdeme do Disneylandu, zavazujeme se s Metrem koupit Wanigiskovi čepici s ušima Mikymauze.
Akce typu Niagara, Boston (USS Constelation - nejstarší válečná loď USA, z války za nezávislost!!!), velryby nutno zvážit. Na Niagaru trvá cesta 7,5 hodiny, jinam to není o moc lepší, tzn. jsou to akce na dva dny, popř na jeden a druhej dospávat.
DALŠÍ TRASA:
chaos a kyberkultura. Nepřišli jsme na víc než na mechanický propojení notoricky známých pamětihodností. Asi bude nutno důvěřovat Lonely Planet - jestli zůstat v Yellowstonu nebo Yosemitu přes noc, jít tam na trek atd. A improvizovat

Já bych rád viděl nějaký opravdu prérie, jestli to ještě někde zůstalo, řeku a pláně okolo, přespat někde mimo lidi, kde fakt před 150 lety pobíhali nějací rudokožci - obávám se ale, že to už asi není možný. Taky bych chtěl vidět nějakou rezervaci a kdyby bylo nějaký pow-wow... Ale to už je dle Tokahey v září pozdě.
Jinak Metr slíbil přivézt Drakovi (víte, že se žení?) nějaký lasa z Las Vegas, ale tam stejně chceme jet. Kubíčkovi mají nějakou přízeň v Arizoně (Phoenix), tak jim napíšou, že bychom se k nim kdyžtak nabufetili. Ale je to trochu bokem a přízeň je dost vzdálená.
MATERIÁL
Wič neví, jestli půjdou koupit bomby na vařiče - nicméně bych je vzal. Tokaheya nabízí vařič benzíňák. Piknikové hliníkové nádobí máme doma.
Metrovi mají stan pro 4 plus dvě předsíňky (asi bude těžkej na "backpacking"), stan pro 3 můžu vzít já od Boráků. V kempu se myslím platí za campsite, ale nevím, jestli tam můžou být dva stany. Kdyžtak se smáčknem nebo využijem auto.
Ohledně jídla - p. Kubíčková mne znejistila v tom, že prý na hranici některých států jsou potravinový kontroly (aby lidi nejezdili nakupovat za levno k sousedům). Tak nevím, jak se budou tvářit na batohy plný čínskejch polívek a bramborový kaše z Vitany. To by možná věděl Hošna.
Metr nemá kreditku, takže by se s dovolením v tomto ohledu spolehl na nás ostatní.