Planovaci kalendar ma zkrat. Dneska jsem delala casovy plan a vyslo to jednoznacne. Neco budeme muset ozelet, proste se to neda stihnout.
Preposilam svoje casovy odhady. V 1. nestihame jih (Santa Fe, puebla a tak

a tam ja se fakt tesim asi nejvic) a v 2. jsem vypusila zajizdku na Black Hills a LB Horn. Podivejte se na to a reknete mi, jak realne nerealny mam casovy odhady a jak to vidite vy ostatni. Zpočátku jsem psala kolik stojí kempy, pak jsem usoudila, že si to každý přečte v LP
Trasa, časový plán 1. varianta
14.9 odpol. jsme v Denveru, pronájem auta, připadá mi, že v D. není nic moc zajímavého, přejezd do NP Rocky Mountain (asi hodina cesty), kemp (16$)
15.9. – trek v NP, přejezd směr Černý hory (asi 6 h.) V Černých horách bych chtěla vidět Devil tower, posvátné místo Indiánů (vstup 8$)
16.9. LB Horn, hory + místo bitvy (rezervace Vraních Indiánů, vstup 5 $), (přejezd i obkroužení asi 7 h cesty)
17. 9. přejezd (7.h), do Yellowstone NP-východní vstup, tam bych zůstala 2 dny, nejzajímavější části – ústřední jezero, kańony, gejzíry. Kempy (15/23 $)
18.9. Yellowstone
19.9. přejezd do Glacieru (15 h),ubytováni, 2 dny trek
20.9. -Glacier
21.9 – Glacier, přejezd do Seattlu (továrna na Boing

, Seattle)
22.9. přejezd do Olympicku, trek
23. 9. přejezd (3.h) Mt. S. Helen, trek
24.9. cesta po západním pobřeží do SF (celkově 16 h.), je tam několik míst s pry krásným pobřežím, kde jsou videt tuleni, velryby, mořští ptáci, útesy, sopečné útvary, pohyblivý písky, Redwood NP + odbočky do vnitrozemí (3.h.) – jeskyně, lava beds (velká lávová pole), celkově bych na přesun počítala 3 dny
25.9 přesun po pobřeží
26.9. přesun po pobřeží, příjezd do SF
30.9. SF (Alcatraz, lvouni-sídlí na nějakém molu v SF)
1.10 přejezd do Yosemite NP (4.h.), 2 dny trek
2.10. Yosemite NP
3.10. přejezd do Seqoia NP (4 h.), ½ denní trak, ubytování se ve Whitney portal
4.10 výstup na Mt. Whitney
5. 10. odpol. přejezd do Death valley, které se dá i projet autem
6. 10. Las Vegas a přejezd do GC
7. 10. GC
8.10 – přejezd do Zion NP (2 h.), trek (The Narrow - jde se celou dobu soutěskou podél řeky nebo řekou)
9. 10. Bryce NP a přejezd do Denveru (12 h.)
10.10. vrácení auta, odlet
2. VARIANTA
14.9.jet z Denveru rovnou do Yellowstone (11.h.)
15. a 16.9. Yollowstone
17. 9. – přejezd do Glacieru
18. a 19. 9. Glacieru
20. 9. Seattle
21. 9. Olympic
22.-25. 9. přejezd do SF
26. 9. SF
27. a 28. 9. Yosemite
29. 30. 9. Seqoia NP a Mt. Whitney
1.10. Death Valley a LV
2.10. GC
3. a 4. 10 Zion NP, Bryce NP,
5.10., 6.10. a 7.10. přejezd do Santa Fe (asi 10 h.), cestou přes Hopi a Navajo rezervace – Rainbow bridge (posvátné místo Navahů), publa Canyon de Chely (to bych fakt chtěla, vyhlídkové trasy po vysoko položených pueblech v průsmyku, možné pouze s navažským průvodcem), Chaco (puebla v poušti) a Chama (nejvýš položená úzkokolejka, horské průsmyky)
8.10. Santa Fe a Taos
9. 10. přejezd do Denveru (9. hodin), když stihneme, (jako že asi nestihneme), tak NP Rocky mountains za Denverem.
10.10. vrácení auta, odlet
V obou variantách vypouštím Arches NP, Messa Verde, Hells Canyon, Colorado Canyon a spoustu dalších věcí, které mi prostě připadají hrozně daleko